Jaja faszerowane

Jaja faszerowane - składniki

Jaja faszerowane – składniki

 

Składniki:

Jajka trzy sztuki
Szczypiorek
Śmietana kwaśna – jedna łyżka
Masło
Bułka tarta
Sól i Pieprz

Czas przygotowania 40min

[:Listonic]

 

DSC02545

 

 

Gotujemy jaja na twardo i teraz największe wyzwanie ostrym nożem przecinamy jaja wzdłuż lub w poprzek na połowy.

Zamiast skorupek możemy użyć pustych muszelek ślimaków 🙂

 

 

DSC02547

 

Posiekane jaja wrzucamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem masła dodajemy też resztę składników (szczypior, śmietanę, sól i pieprz do smaku). Chwilę całość zasmażamy mieszając wszystkie składniki.

 

 

 

 

 

DSC02548

 

DSC02550

Faszerujemy jaja

i obtaczamy w bułce.

 

 

 

 

 

DSC02551

 

 

Obtoczone jaja musimy jeszcze obsmażyć na patelni.

 

 

 

 

 

 

DSC02832

Smacznego 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.