Omlet

Omlet - składniki

Omlet – składniki

Składniki:

Dwie bułki
Boczek
Mleko pół szklanki
Żółty ser 200g (najlepiej Mozzarella)
Jajo
Sól i Pieprz

[:Listonic]
Czas przygotowania 25min

 

 

 

omlet

 

Omlet

Omlet

Boczek i bułkę kroimy na małe kawałki, smażymy boczek. Gdy boczek się usmaży dodajemy bułkę i chwilę smażymy razem, w między czasie do miski dodajemy mleko, jajo, ser, sól i pieprz wszystko razem mieszamy. Wylewamy zawartość naszej miseczki na patelnie. Patelnie przykrywamy pokrywką i dusimy aż ser się rozpuści około 10 min na bardzo małym ogniu.

Po wyłożeniu możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i polać keczupem,
Smacznego 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.