Pieczarki zasmażane

Pieczarki zasmażane - składniki

Pieczarki zasmażane – składniki

Składniki:

Pieczarki -wedle uznania ilość i wielkość pieczarek
Bułka tarta
Masło klarowane
Sól (szczypta)

Czas przygotowania 10min
[:Listonic]

 

Pieczarki zasmażane

Pieczarki zasmażane

Umyj pieczarki i obetnij ogonki, potrzebujemy tylko kapelusze. Teraz pieczarki trzeba lekko osolić. Na patelnie wlewamy masło, rozgrzewamy patelnie i układamy pieczarki, smażymy około 5 min na średnim ogniu pod koniec na dodajemy trochę bułki tartej i mieszamy, chwilę później pieczarki są gotowe.

Najlepiej smakują ciepłe dobrze pasują jako część obiadu, Smacznego 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.