Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

Składniki:Składniki na 'Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym'

Polędwica wieprzowa około 600g
Czosnek 3 ząbki
Musztarda francuska 1 łyżka
Śmietana 100ml
Masło (klarowane)
Sól
Pieprz

[:Listonic]

Czas operacyjny 10min

 

Polędwice oczyszczamy i kroimy na plastry około 2cm i lekko rozbijamy ręką.

Polędwiczki

Smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle przez około 3min z każdej strony
Polędwiczki obsmażanie Dodajemy czosnek chwile po tym dodajemy śmietanę i musztardę, mieszamy i czekamy chwilę aż sos się zagęści.

Sól i pieprz Już prawie gotowe

Solimy i pieprzymy do smaku.

Smacznego :)

Smacznego 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.