Szparagi w szynce

Składniki:DSC02521

Szparagi około 30 sztuk (ja użyłem wersji baby)
Szynka parmeńska
Oliwa z oliwek

[:Listonic]

Czas operacyjny 25min

 

 

 

DSC02522

 

 

 

 

Każdy szparag trzeba nasmarować w oliwie.

 

 

 

 

DSC02523

 

 

 

Teraz owijamy szparagi szynką (wcześniej można trochę popieprzyć szparagi). W między czasie grzejemy piekarnik.

 

 

 

 

 

DSC02527

 

 

 

Układamy na ruszt piekarnika, pieczemy przez około 10min w temperaturze 180 st C.

 

 

 

 

DSC02528

 

Gotowe 😀 Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.