Pieczarki w panierce

Składniki:

Pieczarki w panierce - składniki

Pieczarki w panierce – składniki

Pieczarki -wedle uznania ilość i wielkość pieczarek
Bułka tarta
Jajo
Masło klarowane
Sól (szczypta)

Czas przygotowania 10min
[:Listonic]

 

wpanierce

Pieczarki w panierce

Pieczarki w panierce

Umyj pieczarki i obetnij ogonki, potrzebujemy tylko kapelusze. Teraz pieczarki trzeba lekko osolić namaczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Na patelnie wlewamy masło, rozgrzewamy patelnie i układamy pieczarki. Smażymy około 5 min na średnim ogniu.

Najlepiej smakują ciepłe dobrze pasują jako część obiadu, Smacznego 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.