Jaja faszerowane

Jaja faszerowane - składniki

Jaja faszerowane – składniki

Składniki:

Jaja trzy sztuki
Pieczarki około 10szt małych
Majonez jedna łyżka
Masło jedna łyżka
Sól
Pieprz
Do dekoracji szczypiorek,
natka pietruszki lub koperek

[:Listonic]
Czas przygotowania około 20min, przepis na jedną porcje

1

Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Ten przepis jest ze specjalną dedykacją dla Agi 🙂

Jaja gotujemy na twardo. W między czasie siekamy pieczarki w małą kostkę, solimy  i smażymy na maśle.Ugotowane jaja kroimy wzdłuż na dwie równe części, a następnie wyjmujemy żółtka.
Teraz czas na farsz do miski dodajemy usmażone pieczarki, żółtka i majonez. Żółtka rozgniatamy widelcem i wszystko razem mieszamy. Farsz nakładamy do naszych ugotowanych białek jaja.

Do dekoracji możemy użyć szczypiorku, natki z pietruszki, koperku lub niewielkiej ilości majonezu całość po wierzchu posypujemy pieprzem 🙂

Smacznego 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.