Jaja faszerowane
Składniki:
Jaja trzy sztuki
Pieczarki około 10szt małych
Majonez jedna łyżka
Masło jedna łyżka
Sól
Pieprz
Do dekoracji szczypiorek,
natka pietruszki lub koperek
[:Listonic]
Czas przygotowania około 20min, przepis na jedną porcje
Ten przepis jest ze specjalną dedykacją dla Agi 🙂
Jaja gotujemy na twardo. W między czasie siekamy pieczarki w małą kostkę, solimy i smażymy na maśle.Ugotowane jaja kroimy wzdłuż na dwie równe części, a następnie wyjmujemy żółtka.
Teraz czas na farsz do miski dodajemy usmażone pieczarki, żółtka i majonez. Żółtka rozgniatamy widelcem i wszystko razem mieszamy. Farsz nakładamy do naszych ugotowanych białek jaja.
Do dekoracji możemy użyć szczypiorku, natki z pietruszki, koperku lub niewielkiej ilości majonezu całość po wierzchu posypujemy pieprzem 🙂
Smacznego 🙂
Najnowsze komentarze