Awokado nadziewane jajem

Składniki – Awokado nadziewane jajem

Składniki:

Awokado
Jajko
Boczek wędzony w plastrach

[:Listonic]

Czas przygotowania 20min, składniki na jedną porcje.

 

Przygotowanie – Awokado nadziewane jajem

Jajko ugotuj na miękko. Awokado dokładnie umyj i przekrój na pół. Wyjmij pestkę i wytnij w obu połówkach miejsce na jajko (najlepiej łyżeczka). Ostrożnie zdejmij skórkę awokado.

Do awokado wkładamy wcześniej obrane jajko że skorupki. Zamykamy awokado i owijamy boczkiem.

Pieczemy w piekarniku przez około 12 min w 180 stopniach aż boczek się zrumieni.

Smacznego 🙂

Awokado nadziewane jajem

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.